Stock-Stoel wordt een project van Wij Staan Op!

Een jaar geleden begon Stock-Stoel aan de missie om de stockfotografie een realistischer beeld van de werkelijkheid te geven door meer foto’s van mensen in een rolstoel te maken. Veel bedrijven toonden interesse en veel mensen met een handicap hebben zich als fotomodel aangemeld. Als oprichters van Stock-Stoel hadden wij dit niet verwacht en het is met recht een vliegende start te noemen. Nu is het tijd voor de volgende stap: Stock-Stoel wordt ook een project van Wij Staan Op!

Wat voorafging

Al snel kwamen wij erachter dat, als je de stockfotografie wilt veranderen, je meer nodig hebt dan goede foto’s alleen. Vooral de financiële kant bleek ingewikkelder dan gedacht. Het was het begin van de zoektocht naar een financieel adviseur. Om een lang verhaal kort te maken, wij vonden de ideale partner in Wij Staan Op!

Waarom Wij Staan Op!

Project Stock-Stoel en Wij Staan Op! streven naar een inclusieve samenleving waarbij mensen met een handicap volwaardig mee kunnen doen. Volgens zowel Project Stock-Stoel als Wij Staan Op! is beeldvorming hierbij van groot belang.

Met deze samenwerking hopen wij effectiever te kunnen zijn èn gebruik te maken van de expertise van Wij Staan Op!. Voor Wij Staan Op! begint er met Project

Stock-Stoel een nieuw hoofdstuk.

Wat betekent dit voor Project Stock-Stoel
Wij focussen ons hiermee meer op ons uiteindelijke doel: de beeldvorming over mensen met een beperking verbeteren.

Eelco, Nick en Jiska

Zo’n model? Ik zou er nog niet dood in gevonden willen worden

Een ziekenhuisrolstoel in allerlei kleuren

Kunnen we het even hebben over stockfotografie ter illustratie bij een artikel? Ik erger mij er dood aan en vind het vaak afbreuk doen aan het artikel. Ze passen vaak helemaal niet bij de inhoud van een artikel. Dit geldt helemaal wanneer er een rolstoel op de foto staat. Dit lijkt toch in de verste verte niet op een rolstoel waar iemand de hele dag in zit?

“Zo’n model? Ik zou er nog niet dood in gevonden willen worden” verder lezen

De beperking van validisme

Woorden zijn krachtig. Met woorden uit je gevoelens als liefde, verdriet, angst, zet je aan tot tot actie, ontlok je een reactie en zet je zaken in beweging. Als je een boodschap helder over wilt brengen is het kiezen van de juiste woorden van groot belang. Wie weleens een tekst schrijft weet dat vaktaal en moeilijke woorden eigenlijk niet kunnen. Door moeilijke woorden en vaktaal wordt de tekst minder begrijpelijk. Logisch, want niet iedereen heeft de zelfde woordenschat. “De beperking van validisme” verder lezen